bannerbis

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling:

Teamontwikkeling is onderdeel van het vakgebied Human Resource Management en behelst zoveel als het beter en/ of effectiever laten functioneren van afdelingen, teams en werkgroepen om daarmee de organisatie als geheel ook beter te laten gedijen. Dit kan vanuit verschillende motieven worden gedreven. Denk aan kostenbesparingen, winstverbetering, omzetdoelen, maar ook doelen als medewerkertevredenheid, betrokkenheid en meer zelfsturing. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot en heeft zodoende de nodige aandacht, ondersteuning en vooral beleid nodig om te kunnen slagen.

De coach staat het team bij door te helpen, te reflecteren en te confronteren. Hij of zij is een facilitator en helpt de daadwerkelijke issues boven tafel te krijgen. Indien nodig kan de coach gebruik maken van diverse tools, om problemen te analyseren en het team door moeilijke tijden heen te helpen. Onze coach weet echter ook wanneer het tijd is om een stap terug te doen en het team zelf de verantwoordelijkheid te laten nemen voor de eigen ontwikkeling, groei en prestaties.

 

New list

Training 'Teamontwikkeling - Motivation Insights'

Wil je als team beter samenwerken door elkaar beter te leren kennen? Is het noodzakelijk om de effectiviteit en doelgerichtheid van het team te vergroten? Het hebben van inzicht van elkaars drijfveren helpt in onderlinge begripsvorming en verbetert de samenwerking in het team.

Het gedrag wat we laten zien wordt beïnvloed door onze drijfveren. Iedereen heeft een set van drijfveren, die kunnen elkaar aanvullen maar ook met elkaar botsen. Dat geldt ook voor teams. Jouw persoonlijke drijfveren kunnen aanvullen maar ook botsen met de drijfveren van een ander teamlid. Daardoor kunnen bepaalde overleggen of werkzaamheden stroef verlopen.

Met Motivation Insights krijgen jullie inzicht in de drijfveren waardoor je jouw eigen gedrag en dat van andere kan begrijpen.

Teamontwikkeling in 1 dag

Voordat we beginnen met deze 1-daagse training, vult het team de online test in. 

Programma

  • Globale theorie achter de drijfveren van Graves. 
  • Jullie leren de drijfveren te lezen.
  • Door inzicht in drijfveren, je eigen gedrag beter begrijpen.
  • Op een interactieve manier kennismaken met de profielen van je teamleden.
  • In de praktijk aan de slag met de thema's die spelen binnen het team.
  • Samenwerking van het team, wat loopt er goed en wat kan verbeterd worden?
  • Hoe krijgen we meer effectiviteit in onze werkzaamheden? 
  • Hoe verbeteren we de communicatie tussen medewerkers/management?
  • Hoe krijgen we de boodschap goed over naar onze collega's?

Doelgroep

Iedereen die binnen een organisatie deel uitmaakt van een team of hier leiding aan geeft en daarin op plezierige en effectieve wijze wil samenwerken. 

Duur, locatie

De training is van 9.30 uur tot 17.00 uur en omvat 2 dagdelen. De training kan ter plaatse verzorgd worden. 

Resultaat

Een beter functionerend team en een effectievere samenwerking door inzicht in ieders drijfveren waardoor je jouw eigen gedrag en dat van anderen kan begrijpen.

We bespreken graag de mogelijkheden met je in een persoonlijk gesprek. 

Plan een orienterend gesprek in